|
Portal w jezyku niemieckim? |
| Autor |
Wiadomość |
admin
Administrator

|
Wysłany: 2008-12-20, 18:22 Portal w jezyku niemieckim?
|
|
|
| Ponieważ od kilku dni trwają prace nad zaadoptowaniem stron znajdujących się na portalu tak aby były wyświetlane w języku niemieckim, mogą wystąpić błędy w tekstach , głównie w odniesieniu do liter używanych tylko w języku polskim. Za powstałe zamieszanie z góry przepraszam! |
|
 |
zdzich
|
Wysłany: 2008-12-29, 15:46
|
|
|
| I co z tym językiem niemieckim? W angielskim też będzie? |
|
|
|
 |
admin
Administrator

|
Wysłany: 2008-12-30, 06:14
|
|
|
Jak się okazuje , to nie jest takie proste... Na portalu można już znaleźć ikonkę z napisem "german-polish", ale do końca to jeszcze nie działa. Na razie służy to do testów. Po przełączeniu na język niemiecki można zauważyć, że część napisów już jest w tym języku. Niestety, np. na literkach typowo polskich ukazują się "krzaczki" chociaż mam kodowanie w ISO i nie powinno tego być. Na razie "odpuściłem sobie tłumaczenie tekstów i pracuję nad oprogramowaniem portalu, a to trochę potrwa.
Czy będą teksty w języku angielskim? Jeszcze nie wiem czy to jest potrzebne (technicznie , to nie problem). Na nasz portal "wchodzi" sporo osób z Niemiec i w tym języku otrzymuję trochę korespondencji z tego kraju, stąd próby zrobienia portalu również w języku niemieckim. |
|
 |
admin
Administrator

|
Wysłany: 2009-01-13, 17:37
|
|
|
| zdzich napisał/a: | | I co z tym językiem niemieckim? W angielskim też będzie? |
Już jest . Nie do końca wyszło tak jak planowałem. Z przyczyn technicznych musiałem zrezygnować z tłumaczenia strony w poprzednim programie. Obecnie na stronie znajduje się translator (tłumacz) google i nasza strona moze być czytana w każdym języku- nawet po arabsku! Niestety , jest to tłumaczenie mechaniczne i często mogą zdarzać się różne i śmieszne pomyłki w tłumaczeniach. Nie mniej jednak zdaje to egzamin (sam korzystam z tego rozwiązania przy czytaniu stron www w innych językach. Praktycznie nie jest to narzędzie dla nas , bo my czytamy w języku polskim, ale dla osób, które na naszą stronę "wejdą" z zagranicy. Wspominałem już w poprzednim poście , że na naszą stronę zagląda sporo osób z Niemiec. Nie chcą się uczyć po naszemu, to niech się pomęczą z translatorem. |
|
 |
|
|